Hacker stal 336 BTC från Crypto Exchange Cashaa

Hacker stal 336 BTC från Crypto Exchange Cashaa

Cryptocurrency-utbytet Cashaa sa att hackare tog 336 bitcoin från en av sina plånböcker. Företaget har stoppat alla kryptorelaterade transaktioner.

Storbritanniens baserade cryptocurrency-utbyte Cashaa rapporterade hackare tog mer än 336 Bitcoin.

Företaget har stoppat alla kryptorelaterade transaktioner, men prima facia-användare påverkas inte av detta hack

I en medieöversikt som delades med Cointelegraph sa Kumar Gaurav, CEO för Cashaa att en av deras plånböcker kompromitterades och mer än 336 Bitcoin Evolution skickades till hackaren. Han misstänker också att hackaren kommer från östra Delhi, Indien. Företaget har lämnat in en rapport om kriminell brottslighet till brottsbyrån i Delhi med bekräftelse nummer 20807200031555 under kategorin cryptocurrency brottslighet.

Cashaa misstänker skadlig programvara installerades på datorn som användes för att göra överföringar som uttag av användare. Skadeprogrammet meddelade hackaren när en anställd loggade in på kontot kl. 13-23 den 10 juli och gjorde två överföringar från plånboken. Cashaa använde en Blockchain.com plånbok för att lagra och skicka BTC. Kumar sa till Cointelegraph:

”Vi undersöker fortfarande skadan som orsakats av händelsen och avbryter alla uttag i 24 timmar. Vi har kallat styrelsemötet för att besluta om företaget kommer att bära alla förlusterna. ”

Emellertid är Cashasas huvudsakliga oro att inte tillåta hackare att sälja bitcoin på börser. I en tweet tillhandahöll företaget också bitcoin-adressen ( 14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek ) för hackaren för att spåra rörelsen för de stulna medlen. Genom att se transaktionsmönstret från den rapporterade adressen finns det en viss möjlighet att mjukblandningsprogramvara används för att flytta pengarna och minska spårbarheten.

Kumar skyllde en ökning av hackingincidenter på börserna som stöder handel där dessa hackare kan sätta in pengarna. Han sa:

”Alla som arbetar i kryptobranschen måste arbeta mycket hårt för att få samma säkerhetsnivå som för närvarande en genomsnittlig person har när han arbetar med ett bankkonto. Från idag är hackare mycket säkra på att hacka krypto-adresser och flytta den genom utbyten som underlättar sådan tvätt genom sina system. Utbyten som dessa måste stängas av och ägarna till dessa börser ska åtalas för brottslighet för penningtvätt. “

Utredningsorgan inklusive Delhi Police Cyber ​​Crime-avdelningen är redan i mål. Dessutom har alla kryptobörsen meddelats om hackeradressen för att blockera alla Bitcoin som kommer från den.

Snabb support från indiska utbyten:

Nästan alla utbyten har utökat stöd till Cashaa för att övervaka adresserna och rapportera misstänkta transaktioner. Kumar sa:

”Vi är glada över att alla majorsbörser i Indien som CoinDCX, WazirX och Bitbns samt internationella börser som Binance har visat sitt snabba stöd. Vi vill ge ett starkt meddelande till hackarna att de inte bara kan hacka bitcoin och tror att de kommer att kunna göra utbetalningar. ”

Nischal Shetty, grundare och VD för WazirX , ett indiskt cryptocurrency-utbyte, sa till Cointelegraph att „vi kommer att hjälpa Cashaa på alla sätt och även arbeta med att sätta upp vissa säkerhetsstandarder för utbyten.“ Han sa:

”Det är olyckligt att det har varit ett hack. WazirX kommer att se till att vi låser alla medel som når oss från den hackade plånboken. Vi har informerat Binance-teamet också. Som bransch arbetar vi också med att sätta upp vissa standarder för att säkerställa att varje utbyte följer en allmän säkerhetsstandard. Detta kommer att hjälpa till att förebygga sådana incidenter i kryptokososystemet. ”